Bivirkninger efter rodbehandling


Jeg har på et tidspunkt fået foretaget en rodbehandling af en hjørnetand i overmunden. For ca. 3 uger siden fik jeg smerter i overmunden omkring tandkødet, hvorfor jeg kontaktede min egen tandlæge, der tog et røntgenbillede. Tandlægen oplyste, at der var opstået betændelse over den rodbehandlede tand, hvorfor han ordinerede penicillin – som jeg nu har spist i 2 x 3 uger, men smerterne er ikke helt væk.

Min tandlæge oplyste, at der er to muligheder:

En tandkirurg kan fjerne nervespidserne – det vil koste ca. kr. 5.000,-
Tanden trækkes ud
 

Det er en noget bekostelig affære at gå til tandkirurgen – så mit spørgsmål er – har tandlægen udført sit arbejde godt nok – siden der kan opstå betændelse – kan jeg gøre nogle indsigelser mod det udførte arbejde – betændelsen burde vel ikke være opstået, når tanden er rodbehandlet – og nerverne slået ihjel ??????
Med venlig hilsen 

Palle


Kære PBP.
 
Løsning 1. er alt for dyr. Det kan gøres billigere.
Løsning 2. er urimelig.
 
I mange tilfælde kan tanden gen-rodbehandles på normal vis - det koster jo langt fra 5000,- Selv om der skulle være en krone på tanden, hvad du ikke oplyser om, er det muligt at bore igennem denne og foretage rodbehandlingen.
 
Til dit spørgsmål om tandlægen har udført sit arbejde ordentligt kan jeg kun sige, at på biologisk materiale regner man med en vis usikkerhed generelt og en usikkerheds prognose på rodbehandlinger kan meget vel ligge på omkring 15%.
 
Så ud over de to muligheder, du nævner, har du en tredie: Find en billigere og mere patientvenlig tandlæge.
 
mvh
 
Axel
www.spoergtandlaegen.dk