Hejsa,
 
da jeg var høj gravid fik jeg meget voldsom tandpine der varede i nogle dage. Jeg var hos min tandlæge, som tog røgten men ikke kunne se en direkte årsag. Derfor mente han at det var min visdomstand der gjorde vrøl. Da min tandpine var gået i sig selv igen, ville han vente med en evt fjernelse af visdomstanden til jeg havde født.
Med en nyfødt glemte jeg jo alt om tandlægen, og nu hvor der er gået ca 2 mdr efter jeg var hos tandlægen.....er det bare blevet rigtig slemt igen...selvfølgelig lige op til en weekend. Jeg har i et par uger, godt mærket at jeg ikke kunne bide ordentlig sammen mere, men det gjorde ikke ondt. Sååå med min tandlægeskræk synes jeg desværre ikke at jeg beøvede at gå til tandlæge endnu.
Nu er det så bare at det er blevet meget smertefuldt, min kindtand der ligger ved siden af visdomstanden, er blevet for høj så jeg ikke kan bide sammen mere, og bare det at noget rører tanden udløser smerte. Nu har jeg så også konstateret at kindtanden er blevet lidt løs:-( Jeg gætter på at det er visdomstandens skyld, da det der er kommet frem af visdomstanden ligger lige op af kindtanden.
 
Meen hvad sker der så nu....jeg kan næsten ikke overskue at få fjernet min visdomstand....jeg er simpelthen hunderæd. Og hvad med min kindtand, er det ikke for sent at redde den? Den er jo blevet meget højere end de andre og den er jo skyld i at jeg ikke kan bide sammen mere....er det mere genielt at få fjernet den, så visdomstanden får plads til at komme op.
Jeg kan simpelthen ikke overskue hvad jeg skal vælge, min tandlæge vil garenteret sige at det er visdomstanden der skal væk. Men hvad så hvis min kindtand så heller ikke kan reddes, så mister jeg jo 2 tænder. Vil det ikke være bedst at fjerne kindtanden, og give visdomstanden en chance???
 
På forhånd tak
 
Annika


Hej Annika.

Hvis der ikke er caries i visdomstanden og dens frembrudsretning er fornuftig, det afgøres på et røntgenbillede, og der som du siger er skade på kindtanden foran, lyder det som en rigtig god ide at ekstrahere kindtanden og lade visdomstanden komme frem.
I mange tilfælde kan en retineret (forsinket frembrudt) visdomstand ødelægge den foranstående kindtand.
En god klinisk og røntgenologisk undersøgelse vil sige hvilken behandling, der er den rigtige.

med venlig hilsen
Axel
www.spoergtandlaegen.dk